RSS

A 673. Pius hozta el Magyarországra a Beltlehemi Lángot

2011-12-21 14:32:02

A betlehemi Békelángot 180 cserkész és családtag fogadta vasárnap délután a Belvárosi templomban.

Már a gyülekező alatt megismerhették a templom ezeréves történetét. Szent Gellért, Szent László, Szent Erzsébet itteni emlékeit, és a most felfedezett Európa-hírű Szűz Mária freskót, Dr. Osztie Zoltán plébános atya remek vezetésével.

Az ünnep kezdetén az adventi, vágyakozó énekre a csepeli cserkészek betlehemes köszöntője válaszolt.

Majd Babits karácsonyi verse után taize-i dallamokra indult el a templom kapujából a Békeláng. Fegyelmezetten és meghatottan hozták – egyenesen Bécsből – a pécsi Pius cserkészek. Ugyanilyen meghatottan fogadta, cserkészbotos díszőrséggel a helybéli Anonymus csapat. A templom közepén hatalmas, kétméteres gyertyán lobbant föl a Láng. Fénye világában hallgattuk Dr. Bóna Zoltán cserkészlelkipásztor szavait a megváltás értékéről. Majd a cserkészek “Dezső-bácsija” lelkesítette a fiatalokat saját versével.

Ismét taize-i dallamok kísérték a Láng kiosztását.

Cserkészinduló zárta be az ünnepet. Zengett a hatalmas templom a Lomnic és a Hargita említésére.
Nemsokára száz éves a magyar cserkészet. Az ősi templomban, a felemelő ünnep méltó kezdete volt a centenáriumi évfordulónak: a cserkészet él a fiatal szívekben. Vinni akarja Krisztus békéjét, a közösségekbe, a családi otthonokba.

(MCSSZ Táborkereszt)

A Betlehemi Békeláng történetéről itt olvashatsz.

A Láng átvételéről itt nézheted meg fotógalériánkat.

Megosztás

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio