RSS

Ismét Piusi Piknik!

2012-06-00 14:00:30

Csapatunkban immár hagyománynak tekinthető, hogy a cserkészévet Piusi Piknikkel kezdjük és zárjuk. Idén sem lesz ez másképpen, szeretettel várjuk cserkészeinket és családjaikat, hogy együtt töltsünk a délelőttöt az évzáró szentmisénk után. A Piknik egyben remek alkalom a találkozásra, beszélgetésre, a Szülők megoszthatják egymással tapasztalataikat, javaslataikat, kérdéseiket pedig megbeszélhetik a csapat vezetőivel.

A Piusi Piknik időpontja: 2012. június 17. (vasárnap)

Találkozunk 9.10-kor a Pius templom előtt, ezt követően közösen veszünk részt a cserkészmisén,

amely a tanévzáró szentmise is egyben. A Piknikre a templomkertben kerül sor, ahová az egész

családot szeretettel hívjuk és várjuk.

A program játék a gyerekeknek, beszélgetés a szülőknek, illetve egy kis eszem-iszom

mindenkinek. Kérjük, hogy a fiúk üdítővel, a lányok egy kis adag édes vagy sós süteménnyel

készüljenek.

Szeretnénk, ha ez a pár órás alkalom valóban kikapcsolódási és találkozási alkalmat jelentene

egyaránt a családoknak, az aktív vagy már családos cserkészeinknek, egy fix pontot az évben. A tavalyi

Piknik képeit itt tekinthetik meg.

Megosztás

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio