RSS

Tanévnyitó szentmise és Piusi Piknik

2013-09-08 09:10:00

Hagyományainkhoz híven az idei cserkészévet is tanévnyitó cserkészmisével és Piusi Piknikkel indítjuk. A szentmise után a plébánia parkolójában a Nemzeti Nagytábor fényképeinek vetítésével, játékokkal és ropogtatnivalóval várjuk cserkészeinket és családjaikat. A Piknik remek alkalom a találkozásra, beszélgetésre, ismerkedésre, ezért szeretettel várjuk a Szülőket és cserkészeink testvéreit, barátait is.

Időpont: 2013. szeptember 8.
Gyülekező: 9.10-kor a Pius templom eltt, egyenruhában, ezt követően közösen veszünk részt a tanévnyitó cserkészmisén, a Veni Sancte-n.
A Piknikre a templom melletti parkolóban kerül sor. A korábbi évekhez hasonlóan a Piknik
egyben remek tobrozási alkalom is, ezért kérjük a Szülőket, hogy gondoljanak ránk az ismerős családok és gyerekek körében, mert szívesen hívunk és várunk a cserkészet iránt érdeklődőket! Kérjük, hogy cserkészeink hozzanak egy kis adag édes vagy sós süteményt. Innivalóról mi gondoskodunk.


A tanévkezd Piusi Pikniket és toborzást hagyományteremtő szándékkal találtuk ki és
szervezzük meg immáron negyedik éve. Szeretnénk, ha ez a pár órás alkalom valóban kikapcsolódási és találkozási alkalmat jelentene egyaránt a családoknak, és az aktív vagy már családos cserkészeinknek. Mozgalmas nyár áll mögöttünk, itt az alkalom, hogy felelevenítsük az élményeket, megbeszéljük tapasztalatainkat. Ha esik, ha fúj, lesz Piusi Piknik, reméljük, ott találkozunk!

Megosztás

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio