RSS

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00

Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)

„Itt van az ősz, itt van újra”, tökéletes alkalom, hogy cserkészrajunkkal barangoljunk egy kicsit sárguló levelek között. Idei első túránkra október 11-én, szombaton kerül sor. A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során…J)  Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza.  

 

Gyülekező: október 11-én, szombaton, 8.45-kor a főpályaudvaron

Visszaérkezés: 17.00-kor a távolsági buszpályaudvarra        

Szükséges felszerelés:

  • bérlet vagy 1 db városi buszjegy
  • 235 Ft a távolsági buszra
  • diákigazolvány
  • enni- és innivaló
  • esőkabát
  • túracipő/bakancs
  • réteges öltözék

 

 

Zuhogó esőben nem indulunk útnak, de egy kis zápor nem riaszt vissza minket a túrázástól. Amennyiben bizonytalan az időjárás, kérjük, egyeztessenek az őrsvezetőkkel.

A túra izgalmas évkezdő programnak ígérkezik, melyet kár lenne kihagyni. Reméljük, hogy minden cserkészünk részvételére számíthatunk. Ha gyermekük mégsem tud részt venni a kiránduláson, kérjük, jelezzék az őrsvezetőnek.

 

Megosztás

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

... és a harmadik jelentés...

2014-06-27 12:29:19


A mai nap móka és kacagás volt, bár a rossz idő miatt beszorultunk a házba. Először állomásról állomásra jártunk és mindenhol mást játszottunk.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio