RSS
1  2  

Pótó István

2014-10-13 21:02:30


Megosztás

Pótó István vagyok. 1996-ban születtem, és testvéreim közbenjárásával ismerkedtem a cserkészettel egészen kicsi koromtól. Hivatalosan 9 éves koromban kezdtem el őrsikre járni.

Lelkes kiscserkész voltam nővérem (Pótó Margit) őrsében (Vadászgörény őrs). 2009-ben fogadalmat tettem és nagycserkészként folytattam a cserkészéletem, akkor már szoros barátságot kötve őrstársaimmal, akikkel több éve együtt koptattuk a bakancsaink talpát. 2012 nyarán elvégeztem a VI kerület őrsvezetőképzőjét és ősszel sikeresen lepróbáztam.

Akkor már fél éve vezettem a Rozmár őrsöt, több-kevesebb sikerrel. Jelenleg a Ciszterci Rend Nagy Lajos gimnáziumába járok matematika-informatika szakra. A Rozmár őrs azóta is az én vezetésem alatt áll. Nagyon sokat kaptam a cserkészettől, mind tudást, mind tapasztalatot, mind barátokat és életre szóló élményeket illetően. Ha fel kéne sorolnom 10 fontos élményt az életemből, akkor több mint a fele cserkészélmény lenne... Nem mond ez eleget?

Célom, hogy mindezt az ajándékot, amit ingyen kaptam az akkori vezetőktől, visszaadjam a következő generációnak.

3 megjegyzés, szólj hozzá!

Vilmos Noémi „Mütyi”

2014-10-13 21:00:34


Megosztás

„Civilben” Vilmos Noémiként mutatkoznék be, de cserkészkörökben a nevem egy hosszú folyamat során „Mütyi”vé avanzsált. 2009-ben, 12 évesen a nővérem hatására mentem el az első cserkészprogramomra, és azóta is ugyanolyan lelkesedéssel veszek részt az összesben, 2013 szeptembere óta már vezetőként.

 Amíg én voltam „vezetett”, addig minden feltétel nélkül olyan elképzelhetetlen mennyiségű  törődést, tudást és emberi kapcsolatot kaptam a vezetőimtől és a csapatomtól, hogy nagyban befolyásolta, és pozitív irányba terelte a cserkészeten kívüli személyiségemet is.

 Jelenleg a Vadszeder őrs őrsvezetője vagyok, és három oka van, hogy motiváltan tudom vezetni őket: egyrészt egyedül ilyen módon tudom „visszafizetni” azt, amit az évek során kaptam: ha én is továbbadom. Másrészt lelkesítő, és szinte könnyű úgy foglalkozni velük, hogy a saját példámon láthatom: megéri. Harmadrészt pedig nagyon jófej az összes őrstagom.

 Azt hiszem, itt a legfőbb elsajátítható érték a motiváltság és a lelkesedés jó felhasználási módja, mert akárkihez fordulok, mindig tud adni ezekből, és ezáltal én is tudom ezt sugározni a többiek felé.

 A Pécsi Művészeti Gimnázium drámatagozatán tanulok, ahol – az élet sok más területéhez hasonlóan – motiváltság és lelkesedés nélkül nem tudom, mire mennék. De így egyszerre tudom csinálni ezt is, és a cserkészetet is lelkiismeretesen úgy, hogy közben csak töltődöm, és remélem, ez sokáig így is marad.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Fehérné Sánta Melinda (Mela)

2014-10-13 20:57:25


Megosztás

Fehérné  Mela vagyok, egyférjes feleség, négy gyermekes főállású édesanya és felnőttcserkész. Gyermekként nem találkoztam a cserkészettel, az egész mozgalmat későbbi férjem, Fehér „Bóha” Gergőn keresztül ismertem meg, aki 1989 óta cserkészkedett már, és 14 évnyi aktív cserkész munkát követően „vonult vissza”.

Gyermekeink közül két leányunk cserkész- illetve kiscserkész minőségben tevékenykedik, két fiunk pedig alig várja, hogy csatlakozhasson. Hosszúhetényben élünk, innen segítjük a csapat munkáját és koordináljuk az idevalósi gyermekekből álló őrsök cserkészkedését.

Mint szülő, azt látom, hogy a gyerekeknek igenis van igényük a virtuális világon kívüli, keresztény értékeken alapuló, valódi közösségi életre és élményekre; valamint a kézzel fogható praktikus cserkésztudás elsajátítására. A cserkészet a legjobb dolog, ami csak egy gyerekkel történhet!

Jómagam 23 évesen, 2003-ban keresztelkedtem meg és ahogy akkor, most is úgy érzem, hogy új fejezet kezdődött az életemben azzal, hogy 2012 óta (akkor még csak szülőként, majd később cserkészújoncként) aktív tagja lettem a csapatnak.

Két év cserkészélményekben gazdag kirándulások, portyák, tábor-élmény és cserkésztudás elsajátítás után, sikeres újoncpróbát követően 2014. március 22-e éjjelén egy megindító szertartás alkalmával cserkészfogadalmat tettem. E mellett a csapat részéről az a megtisztelő felkérés ért, hogy legyek tagja a vezetőségnek is. Nagyon nagy öröm számomra a belém vetett bizalmuk és minden erőmmel azon vagyok, hogy legjobb tudásom szerint szolgáljam a csapatot és a cserkészetet.

Megtapasztaltam, hogy a cserkészet nem csupán egy alternatív szabadidős foglalkozás. Komoly életforma, hivatás, ami csak a javára válik bárkinek, aki belevág; - legyen akár 7, 17, vagy 77 éves - sőt, nemcsak az illetőnek magának, hanem a közvetlen és közvetett környezetének is.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Pótó Judit

2014-10-13 20:30:29


Megosztás

Pótó Judit vagyok. 1998-ban találkoztam a cserkészettel, viszonylag későn csatlakoztam a mozgalomhoz. Így nem volt olyan őrsöm, amiben tagként lettem volna jelen, és elég kevés az olyan táboraim száma is, melyekben nem vezetőként dolgoztam. Ezzel együtt olyannyira megtaláltam a helyem itt, hogy már az első „cserkésznyaram" tele volt táborokkal, és ez azóta sem változott. 2000 óta veszek részt a vezetőképzésünkben vezetőként, kiképzőként, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a cserkészetben módszertanilag és pedagógiailag képzett vezetők foglalkoznak a gyerekekkel. Számomra a cserkészet legfontosabb értéke a közösségben való fejlesztés és a fejlődés lehetősége, a nevelés és az önnevelés. A csapatban több különböző szerepem volt már, most a vándor korosztályú (egyetemista) tagjainkat próbálom összefogni. 2013. áprilisa óta a munkám is a cserkészethez köt, pedagógiai fejlesztő munkatárs vagyok a VI. cserkészkerületben.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Mosonyi Miklós csapatparancsnok

2012-05-16 07:09:40


Megosztás

Mosonyi Miklós vagyok. 1994-ben a templomi közösségen keresztül kerültem a cserkész mozgalom vonzásába. 2000-ben, egy igazi „cserkésznyáron" (ahol több időt töltöttem táborokban, és - volt a lábamon bakancs, mint nem) szereztem őrsvezetői képesítést. Ez hatalmas lendületet és mai napig kézzelfogható élményeket adott, amelyekből még mindig táplálkozni tudok. 2009-ben a segédtiszi képesítés megszerzése során még jobban elköteleződtem a cserkészet iránt; azóta csapatparancsnokként segítem a 673. számú Pius cserkészcsapat életét. Célom, hogy a csapat minden egyes tagja életre szóló élményeket, barátokat és valós értékeket szerezhessen, és vidám, talpraesett felnőtté válhasson. Közgazdászként diplomáztam, jelenleg Budapesten egy nemzetközi vállalatnál dolgozom pénzügyi elemzőként.

3 megjegyzés, szólj hozzá!

Pótó Margit csapatparancsnok-helyettes

2012-05-16 07:09:30


Megosztás

Pótó Margit vagyok. A cserkészettel 8 éves koromban találkoztam először. Akkor még lelkes kiscserkészként, most már lelkes segédtisztként növelem a csapatunk létszámát. Így tehát én végigjártam gyerekként is mindazt, amivel most foglalkozom. 2005-ben végeztem az őrsvezetőképzőt, azóta már több őrsöm is volt. Jelenleg én vezetem a „hetényi különítményt"- a Tűzliliom őrsöt, akik még kiscserkészek, valamint besegítek annál az őrsömnél, akikkel még az őrsvezetést kezdtem, csak közben felnőttek. Jelenleg ezt a korosztályt, a középiskolásokat érzem a legnagyobb kihívásnak a cserkészetben. Számomra a legfontosabb értéke a cserkészetnek az, hogy az egyes korosztályok elé olyan kihívásokat állítunk, melyeknek a teljesítése leköti őket, illetve közösséget formál a kis csoportokból. Egyetemre a PTE-TTK-ra, matek-kémia szakra járok. Most kezdtem a harmadik évemet, és azt hiszem, egyike vagyok a legelhivatottabb tanár-jelölteknek. :)

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Gulyás Kovács Gergely, GKG

2012-05-16 07:08:42


Megosztás

1989-ben lettem cserkész Pécsett, a 673. számú PIUS cserkészcsapatban. 1991-től őrsvezető lettem, 1995-ben végeztem el a segédtiszti tábort Szombathelyen. 1996-tól a Csapat második újjáalakulásakor abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy 5 éven keresztül csapatparancsnokként vezethettem a Cserkészcsapatot. 1997. június 1-én felszenteltünk az új csapatzászlót. A korábbi Pius-i plébános dr. Bán Endre emlékére megalakult a Csapat Bán Endre cserkészraja, és több sikeres tábort szerveztünk, mint például az 1997-es, legendás, esős, Dér-völgyi tábor. 1998-ban Kelet-mecseki Pusztabányán táboroztunk 68 cserkésztársunkkal.

1998 augusztusában, Fillmore-ban elvégeztem páter Ádám János S.J. és Lendvai Imre KMCSSZ (Külföldi Magyar Cserkészszövetség) elnök úr vezetésével a KMCSSZ cserkésztiszt képző táborát. 1999 júliusában visszatértünk az egyik kedvenc táborhelyünkre Szálkára, 2000-ben pedig a millenniumi évben Zirc mellett a Bakonyban táboroztunk. A Csapat parancsnokságát Budapestre történt költözésem következtében 2001-ben átadtam Mártonfalvy Zsoltnak, korábbi csapatparancsnok-helyettesnek.

A Csapattal 2001-től kisebb-nagyobb megszakításokkal, lehetőségem szerint tartom a kapcsolatot, segítem munkájukat, részt veszek táborozásokon. Nagy örömre szolgált, hogy 2011-ben jó néhány év kihagyás után ott lehettem a fekedi nyári táborukban. A cserkészetben tanult vezetői tudás és példamutatás rengeteget segített későbbi munkahelyeimben, munkáimban, és nagyon örülök, hogy manapság ezzel a tudással és tapasztalattal tudom támogatni a cserkészek munkáját. Ennyi idő távlatából azt is megtanultam már, hogy a cserkészet nem csak kellemes, kalandos ifjúsági szabadidős tevékenység, hanem életforma és komoly felkészítés a nagybetűs ÉLET-re a cserkészet értékrendje szerint.

3 megjegyzés, szólj hozzá!

Perczel Anna, Nusi

2012-05-16 07:08:04


Megosztás

Perczel Annának hívnak, de cserkészkörökben csak Nusi (illetve kiscserkészeknek Nusiiii :)) vagyok. Hetedikes voltam, mikor egyszer ártatlanul ballagtam haza Julianna barátnőmmel, aki a cserkészetről mesélt nekem, és buzdított, hogy lépjek be én is. Akkor, ott a békasziklánál bizony megváltozott az életem. A cserkészet szerves része lett azóta mindennapjaimnak, kapcsolataimnak, személyiségemnek. Nem múlt el nyár, hogy minimum fél hónapot ne az erdőben töltöttem volna "zöldnyakkendős barátaimmal" (az évközi programokról nem is beszélve). Lassan 3 éve vezetek egy csapat vérbeli lurkót (alias Emu őrs), akiknek nemcsak a kapott értékeket, jókedvet adhatom tovább, hanem rengeteget tanulhatok tőlük a türelemről, alázatról, ... na meg a vagányságról! :) Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem magyar szakos hallgatója vagyok, és szívből remélem, hogy pár év múlva teljes erőbedobással próbálhatom ki magamat a tanári pályán.

54 megjegyzés, szólj hozzá!

Gadó Annamária, Panni

2012-05-16 07:07:24


Megosztás

Gadó Annamária vagyok, de a hivatalos helyek kivételével mindenhol Panninak szólítanak. 1991-ben születtem, tanulmányaimat a Szent Mór Iskolaközpontban és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában végeztem. Jelenleg a Kaposvári Egyetem tanító szakán tanulok, és nagy lelkesedéssel nézek a tanítói pálya elébe. A cserkészettel 1999-ben ismerkedtem meg, amikor beléptem egy kiscserkész őrsbe. 2002-ben tettem cserkészfogadalmat, 2003-tól segédőrsvezetőként, 2006-tól őrsvezetőként dolgozom. 2006-ban szereztem őrsvezetői-, 2011 nyarán segédtiszti képesítést. Jelenleg a Vadgesztenye őrsnek vagyok az őrsvezetője és az Amalfi Kapitány kiscserkész rajnak a rajparancsnoka. Nagy örömet okoz a gyerekekkel való foglalkozás, és szívesen töltöm az időmet cserkészközösségekben. A fennmaradó szabadidőmben szívesen olvasok vagy a barátaimmal vagyok.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Váradi Bianka

2012-05-16 07:06:52


Megosztás

Váradi Bianka vagyok. A cserkészetet viszonylag későn, 2004-ben kezdtem, rögtön egy őrs vezetésével, így az én életemből sajnos kimaradt a kiscserkész időszak. Fogadalmat 2005-ben tettem, majd rá két évre szereztem őrsvezetői-, 2011-ben pedig segédtiszti képesítést. Nekem a cserkészet kikapcsolódást, nevetést, játékot, programokat, barátokat és a mindennapokat jelenti. Emellett még az önkéntesség és az elsősegélynyújtás/-oktatás azok a dolgok, melyekkel szívesen és sokat foglalkozom. Jelenleg egyetemista vagyok a PTE általános orvos szakán és reményeim szerint pár év múlva gyerekeket gyógyíthatok majd. Számomra nagyon fontosak a kapcsolatok, rengeteg időt töltök beszélgetéssel, találkozással, új emberek megismerésével.

2 megjegyzés, szólj hozzá!
1  2  

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio