RSS
1  2  

Joó Tamás, T.O.M.

2012-05-16 07:06:17


Megosztás

A nevem Joó Tamás, de mindenki T.O.M.-nak hív – ám az, hogy ez minek a rövidítése, hét pecsétes titok. :) Az viszont nem, hogy nyolc éves korom óta vagyok cserkész! Azóta sok idő eltelt, és úgy gondolom, hogy a koszon kívül is ragadt rám néhány hasznos dolog, elsősorban a gyakorlati cserkésztudás vált a "szakterületemmé". Szeretném, ha a következő generációknak átadhatnám ezt a majd' két évtized alatt összegyűjtött tudást. Hiszem, hogy mindez érték, ami a gyerekeknek csak javára válhat! Akkor is, ha csak néhány fiatalhoz jut el, ha csak páran lesznek, akik a cserkészet hatására jobb emberré válnak, már akkor megérte.

28236 megjegyzés, szólj hozzá!

Pótóné Oláh Emőke, Emő

2012-05-16 07:05:41


Megosztás

Pótóné Oláh Emőke vagyok, 1989-ben, a PIUS cserkészcsapat újjáalakulásakor kezdtem a cserkészetet édesapám biztatására. 1991-ben kiscserkészígéretet, majd 1992-ben cserkész fogadalmat tettem. Az őrsvezetői képesítésemet 1997-ben szereztem. A cserkészet teljesen kitöltötte az életemet, ez jelentette számomra azt a közösséget, amiben önmagamat adva rengeteg szeretetet kaptam nemcsak az őrsi tagjaimtól, de a vezetőségtől is. Ebben a közegben találtam meg életem párját is, akivel 2008-ban házasságot kötöttem. Jelenleg kislányunkkal otthon vagyok, és a háttérből próbálom segíteni a csapat fejlődését. Biológusként diplomáztam 2006-ban, később a kertészmérnöki szakot is elvégeztem, talán ezek alapján kitalálható, hogy melyik a kedvenc törvényem.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Pótó Gábor

2012-05-16 07:05:08


Megosztás

Pótó Gábor vagyok, 1997-ben, 13 évesen kezdtem el őrsi órákra járni. Az első táborom, az 1998- as vándortábor meghatározó élmény volt számomra, ahogy az első tábor mindenki más számára is az. Néhány évvel később belekóstolhattam az őrsvezetésbe is, azonban rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én utam, így inkább a csapat és a kerület életének háttérmunkáiban segédkeztem. Több vezetőképző táborban szerepeltem konyhásként vagy GH-sként. Jelenleg a csapat raktárosaként tevékenykedem. A cserkészetnek köszönhetem, hogy megismertem életem párját, aki azóta már feleségem.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Vilmos Eszter, Jucus

2012-05-02 11:20:56


Megosztás

Vilmos Eszter (Jucus) vagyok. Egy barátnőm biztatására 2002-ben, tíz évesen kerültem a PIUS csapathoz, azóta itt vagyok, (2009 óta már őrsvezetőként) és igyekszem ugyanúgy lelkesíteni másokat. Leginkább azért teszem ezt, mert tudom, hogy a cserkészetben olyan élményeket gyűjthet mindenki, amelyek nagyon sokban hozzájárulnak az ember talpraesettségéhez, kreativitásához, jó csapatjátékossá válásához, és visszagondolva elengedhetetlen kelléke a gyerekkoromnak. Jelenleg a PTE magyar-francia szakára járok, a Janus Egyetemi Színházban játszom; nagyon szeretek énekelni, játszani és hozzám közel álló emberekkel tölteni minőségi időt; a cserkészet tökéletes közeg ezek kamatoztatására.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Gadó Julianna

2012-05-02 11:20:13


Megosztás

Gadó Julianna vagyok. Kilenc éves koromban lettem kiscserkész, akkor még nem sejtettem, hogy a cserkészet „életformává" válik számomra. 2002-ben tettem fogadalmat, 2005-ben végeztem az őrsvezetőképzőt. A Csipkebogyó őrsöt hatodik éve vezetem, ezenkívül a kiscserkész vezetőképzésben veszek részt lelkesen. A cserkészetben nagy értéknek tartom az összetartó közösséget, valamint azt, hogy megtanít csapatban játszani. A természet közelsége is rendkívül fontos számomra. A cserkészetnek olyan barátokat és élményeket köszönhetek, akikért és amelyekért mindig hálás leszek. Jelenleg egyébként fogorvosnak tanulok, ebben szintén sok örömömet lelem.

58 megjegyzés, szólj hozzá!

Czeglédy Kinga

2012-05-02 11:18:16


Megosztás

Czeglédy Kinga vagyok, 1994-ben születtem. A Szent Mór Iskolaközpontba járok iskolába, idén fogok végezni. A Kaposvári Egyetemen szeretnék tovább tanulni, ha sikeresen végzek, akkor óvónő leszek. :) A cserkészetet 2001-ben kezdtem, az őrsvezető képzőt jövőre fogom befejezni. Ennek ellenére őrsöt vezetek, a visszajelzések szerint elég jól. :) Szeretem az őrsömet, nagyon lelkesek, viccesek és aranyosak, 2 éve vagyok a vezetőjük. Azért szeretem a cserkészetet, mert egy nagyon jó közösség gyűlik össze évről évre és programról programra. Sokat nevetünk, beszélgetünk és játszunk. Az idei ,,cserkésznyaram" volt a legjobb. Először mentem el a csapattal táborba és tanyázásra, ezek után ŐVK táborban voltam, ahol nagyon sok vidám embert ismertem meg.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Nagy Györgyi, Rozsda

2012-05-02 11:17:37


Megosztás

Nagy Györgyi vagyok, másodéves közgazdász hallgató. A cserkészettel 2000-ben ismerkedtem meg barátnőim javaslatára. Azon a nyáron számomra sok minden megváltozott, mert részt vettem egy olyan tanyázáson, amit soha nem fogok elfelejteni; ezzel kezdődött az immár 11 éve tartó „cserkész-életem”. Jelenleg őrsvezetőként tevékenykedem a csapatban, lassan egy éve. Az őrsöm, a vombatok: öt lelkes és aktív belevaló kissrác. A cserkészetben, amit a legjobban szeretek az az, hogy nem számít, hány éves vagy, mindig lesz egy részed, ami gyerek marad, és itt kiengedheted.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!

Dorn Ágnes

2012-05-02 11:16:21


Megosztás

Dorn Ágnes vagyok. A cserkészettel 11 éves koromban, egy kirándulás alkalmával ismerkedtem meg, ahova barátnőm hívására mentem. A vidám, játékos közösség azonnal magával ragadott. Fogadalmat 12 évesen tettem. A cserkészek között tanultam meg az egymásra való odafigyelést és önzetlen segítségnyújtást, valamint szeretni és tisztelni a természetet. A cserkészet számomra a nevetést, játékos tanulást, tettrekészséget, összefogást jelenti. A csapatot év közben a háttérből lelkesítem és segítem, ahol tudom; táborban pedig a konyháról és a teli hasakról igyekszem gondoskodni. 2009- ben biológusként szereztem diplomát, jelenleg PhD hallgatóként kutatásokban veszek részt.

37850 megjegyzés, szólj hozzá!

Joó Zsófia

2012-05-02 11:15:53


Megosztás

Joó Zsófia vagyok, kilenc éves korom óta cserkészkedem. Politológusként végeztem az ELTE-n, jelenleg Budapesten dolgozom. Öcsém mellett gyermekkori barátaim is vannak a csapatban, így a cserkészélet a természet szeretetén, a hagyományőrzésen és tanuláson túl számomra a szeretteimmel való értékes időtöltést, közös kalandok szerzését is jelenti. A fiatalabb generációk cserkész-nevelésénél legfontosabbnak az élet tiszteletét és a hazaszeretetet tartom, így ezek hangsúlyozására, elmélyítésére törekszem. Mivel Budapesten élek és dolgozom, a csapatot elsősorban távolról, kommunikációnk egyengetésével igyekszem segíteni.

Még nincs megjegyzés, szólj hozzá!
1  2  

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio