RSS

Fehérné Sánta Melinda (Mela)

2014-10-13 20:57:25

Megosztás

Fehérné  Mela vagyok, egyférjes feleség, négy gyermekes főállású édesanya és felnőttcserkész. Gyermekként nem találkoztam a cserkészettel, az egész mozgalmat későbbi férjem, Fehér „Bóha” Gergőn keresztül ismertem meg, aki 1989 óta cserkészkedett már, és 14 évnyi aktív cserkész munkát követően „vonult vissza”.

Gyermekeink közül két leányunk cserkész- illetve kiscserkész minőségben tevékenykedik, két fiunk pedig alig várja, hogy csatlakozhasson. Hosszúhetényben élünk, innen segítjük a csapat munkáját és koordináljuk az idevalósi gyermekekből álló őrsök cserkészkedését.

Mint szülő, azt látom, hogy a gyerekeknek igenis van igényük a virtuális világon kívüli, keresztény értékeken alapuló, valódi közösségi életre és élményekre; valamint a kézzel fogható praktikus cserkésztudás elsajátítására. A cserkészet a legjobb dolog, ami csak egy gyerekkel történhet!

Jómagam 23 évesen, 2003-ban keresztelkedtem meg és ahogy akkor, most is úgy érzem, hogy új fejezet kezdődött az életemben azzal, hogy 2012 óta (akkor még csak szülőként, majd később cserkészújoncként) aktív tagja lettem a csapatnak.

Két év cserkészélményekben gazdag kirándulások, portyák, tábor-élmény és cserkésztudás elsajátítás után, sikeres újoncpróbát követően 2014. március 22-e éjjelén egy megindító szertartás alkalmával cserkészfogadalmat tettem. E mellett a csapat részéről az a megtisztelő felkérés ért, hogy legyek tagja a vezetőségnek is. Nagyon nagy öröm számomra a belém vetett bizalmuk és minden erőmmel azon vagyok, hogy legjobb tudásom szerint szolgáljam a csapatot és a cserkészetet.

Megtapasztaltam, hogy a cserkészet nem csupán egy alternatív szabadidős foglalkozás. Komoly életforma, hivatás, ami csak a javára válik bárkinek, aki belevág; - legyen akár 7, 17, vagy 77 éves - sőt, nemcsak az illetőnek magának, hanem a közvetlen és közvetett környezetének is.

Megjegyzés beküldése

Név
Szöveg:
CAPTCHA Image

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio