RSS

Vilmos Noémi „Mütyi”

2014-10-13 21:00:34

Megosztás

„Civilben” Vilmos Noémiként mutatkoznék be, de cserkészkörökben a nevem egy hosszú folyamat során „Mütyi”vé avanzsált. 2009-ben, 12 évesen a nővérem hatására mentem el az első cserkészprogramomra, és azóta is ugyanolyan lelkesedéssel veszek részt az összesben, 2013 szeptembere óta már vezetőként.

 Amíg én voltam „vezetett”, addig minden feltétel nélkül olyan elképzelhetetlen mennyiségű  törődést, tudást és emberi kapcsolatot kaptam a vezetőimtől és a csapatomtól, hogy nagyban befolyásolta, és pozitív irányba terelte a cserkészeten kívüli személyiségemet is.

 Jelenleg a Vadszeder őrs őrsvezetője vagyok, és három oka van, hogy motiváltan tudom vezetni őket: egyrészt egyedül ilyen módon tudom „visszafizetni” azt, amit az évek során kaptam: ha én is továbbadom. Másrészt lelkesítő, és szinte könnyű úgy foglalkozni velük, hogy a saját példámon láthatom: megéri. Harmadrészt pedig nagyon jófej az összes őrstagom.

 Azt hiszem, itt a legfőbb elsajátítható érték a motiváltság és a lelkesedés jó felhasználási módja, mert akárkihez fordulok, mindig tud adni ezekből, és ezáltal én is tudom ezt sugározni a többiek felé.

 A Pécsi Művészeti Gimnázium drámatagozatán tanulok, ahol – az élet sok más területéhez hasonlóan – motiváltság és lelkesedés nélkül nem tudom, mire mennék. De így egyszerre tudom csinálni ezt is, és a cserkészetet is lelkiismeretesen úgy, hogy közben csak töltődöm, és remélem, ez sokáig így is marad.

Megjegyzés beküldése

Név
Szöveg:
CAPTCHA Image

Adventi teaosztás

2014-12-21 08:00:00


Advent 4. vasárnapján a szentmisék végén egy pohár forró teával és nagy mosollyal bocsátanánk útjára a híveket. Idén először már két helyszínen, a pécsi Pius templomnál és a hosszúhetényi katolikus templomnál is ott leszünk!
tovább »

Csapatkarácsony

2014-12-20 14:45:00


Idei csapatkarácsonyra a tavalyi példát és menetrendet követke készülünk: egy mosolygós, családi hangulatú és mézeskalács illatú délután, ahol a gyertyafény és pár finom falat sütemény mellett készülünk közösen a karácsonyi időszakra és engedjük útjára egymást a nagy téli szünetre.
tovább »

Október 11. - Túra

2014-10-11 08:45:00


Évkezdő csapattúra a cserkész és idősebb korosztályainknak (ált. iskola 5. osztályától felfelé). A kirándulás első felében őrsönként haladunk majd, így minden őrs élesben kipróbálhatja tájékozódási ismereteit, majd pedig közösen folytatjuk az utat. (Feltéve, hogy az őrsök sikerrel jártak a tájékozódás során… :)) Úticélunk Mánfa lesz, ahonnan távolsági busszal utazunk haza. Az időjósaink csodás időt mondanak... :)
tovább »

Toborzás és Piusi Piknik

2014-09-14 15:00:00


Szeretettel várjuk a cserkészet iránt érdeklődőket, ahol egy 1.5 órás program keretében megpróbáljuk bemutatni milyen is az a cserkészet, amit mi olyannyira szeretünk :) A gyerekeknek lesz sok játék, móka és kacagás - ezalatt az érdeklődő szülőket vezetőink kalauzolják el a módszertanaink, nevelési elveink és a jövőkép részleteiben.
tovább »

Copyright (c) 673-as számú Pius cserkészcsapat 2010 - fejlesztő: Arteries Studio